خواص و عوارض مصرف تخم کتان
خواص و عوارض مصرف تخم کتان
خواص و عوارض مصرف تخم کتان,عوارض و ضررهای تخم کتان,فواید بذر کتان,خواص دانه کتان,رژیم لاغری با بذر کتان,
خواص و عوارض مصرف تخم کتان
تخم کتان چیست و چه مزایایی دارد؟
بذر کتان که گهگاه به آن تخم بزرک هم میگویند، منبعی سرشار از مواد مغذی همچون فیبر، منگنز، ویتامین B1، اسید چرب آلفا لینولنیک، و امگا ۳ است.
این بذر، از درخت کتان گرفته میشود، درختی قدیمی که در مصر باستان و چین بار میآید. بذر کتان منبعی برای چربی سالم، آنتی اکسیدان، و فیبر است.
تحقیقات اخیر یافتهاند که این تخم میتواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی نیز موثر باشد.
پادشاه شارلمانی در قرن هشتم، شدیدا به مزایای سلامتی بذر کتان ایمان داشت، بدین جهت تمایل داشت افراد وفادار به وی از این بذر مصرف کنند. و به جهت اینکه از این موضوع اطمینان پیدا کند، قانونی در این مورد تصویب کرده بود!
از این گیاه استفادههای زیادی به عمل میآید که از جمله مهمترین آن استفاده از الیاف گیاه کتان برای بافت پارچه کتان است. همچنین از دانههای کتان روغن کتان گرفته میشود. اما بذر یا دانه یا تخم کتان نیز که به دو شکل قهوهای و طلایی یافت میشود مصرف خوراکی دارد و حاوی خواص (خواص تخم کتان) زیادی برای بدن میباشد.
این مقاله، بخشی از سلسله مقالاتی است که در مورد فواید خوراکیهای محبوب دربارهی سلامتی میگویند. و شامل مشخصات تغذیهای بذر کتان، خواص درمانی مربط با خوردنش، و البته عوارض جانبی این تخم میباشد.
برای اینکه از حداکثر فواید بذر کتان بهره مند شوید، باید آنرا بصورت آسیاب شده بخرید، و یا حداقل قبل از مصرف، آسیابشان کنید. چرا که بذر کامل، ممکن است بدون اینکه هضم شود، از طریق دستگاه گوارش دفع شود.